2021. július 23. péntekLenke
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Plázát épít Nagybányán egy magyar és egy osztrák ingatlanbefektetői csoport

2007. május 28. 11:01, utolsó frissítés: 11:01

Bevásárló- és szórakoztató központ fejlesztéséhez kezdett Nagybányán a magyar Futureal Csoport és osztrák Immoeast ingatlanbefektetési alap, közös vállalkozás keretében. A Gold Plaza néven futó kereskedelmi projektben mintegy 43,000 négyzetméternyi bérleti területet építenek fel a tervek szerint. A beruházás összértéke meghaladja a 97 millió eurót, s várhatóan 2008 végére készül el.


A Gold Plaza Nagybánya központjának északnyugati részén, közel az Északi Egyetemhez épül majd fel. A Gold Plaza közlekedési szempontból is jó adottságokkal rendelkezik, könnyen megközelíthető –Nagybánya három főútvonala veszi közre és a központtól közvetlenül nyolc buszjárat is biztosítja az utasok szállítását.

Az Immoeast AG a fejlesztésben nem csak befektetési partnerként vesz részt, az ingatlanbefektetési alap egyben a projekt végső tulajdonosa is lesz. Így a Gold Plaza részévé válik a legnagyobb romániai bevásárlóközpont portfóliónak, amely magában foglalja a vezető bevásárlóközpontokat Brassóban, Craiován, Galaţi-ban, Kolozsváron, Konstancán és Piteşti-ben. (portfolio)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS