2021. aug. 3. keddHermina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Pártokkal tárgyal Băsescu: a PSD nem akar előrehozott választást

2007. május 28. 12:40, utolsó frissítés: 12:40

Elsőként a legnagyobb parlamenti frakció képviselőivel, a PSD vezető politikusaival tárgyalt a népszavazási kampányban felmerült témákról a hivatalában megerősített Traian Băsescu. A délelőtti egyeztetésről Mircea Geoană PSD-elnök annyit mondott el, hogy az országnak most stabil, hatékony, a parlamentben széles körben támogatott kormányra van szüksége, ebből következően "most nem aktuális előrehozott választásokról tárgyalni".


Az egyéni választókerületes szavazási rendszer volt az egyeztetés egyik fő témája. Ennek kapcsán a pártelnök ismételte hangsúlyozta, a PSD ellenzékből támogatja a reformjavaslatot, sőt a párt szerint a helyhatósági választásokat is ilyen rendszerben kéne lebonyolítani. Geoană elismerte, valóban szükség van az alkotmány reformjára is – a politikus szerint ez a folyamat 2009 májusában zárulhatna le.

A Băsescu-val zajló megbeszélések további két témája a stabil parlamenti többség szervezése a kormány mögé, illetve az átvilágítási (ún. lusztrációs) törvény. (hotnews, realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS