2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Szorosabb együttműködést az egyházakkal és civilekkel: ülésezett az RMDSZ területi elnöksége

2007. május 28. 16:50, utolsó frissítés: 17:03

Az egyházakkal és civil szférával való szorosabb együttműködést szorgalmazta Markó Béla RMDSZ elnök a Területi Elnökök Konzultatív Tanácsának (TEKT) május 26-i ülésén.


A TEKT tagjai egyetértettek abban, hogy az RMDSZ-nek a továbbiakban hatékonyabb kommunikációra és az erdélyi magyar társadalom különböző rétegeivel való minél szorosabb együttműködésre van szüksége – nyilatkozta Markó az ülés után.

A szövetségi elnök szerint egyetértés volt abban is, hogy a népszavazást megelőző kampány során gondok voltak az RMDSZ kommunikációjával, hiszen nem tudták meggyőzni a magyar választókat a referendum tétjéről. A szövetség ezért jobb, hatékonyabb kommunikációra törekszik, az eddigieknél szorosabb kapcsolatot kíván fenntartani a magyar történelmi egyházak képviselőivel, a civil szférával, az értelmiségiekkel és a szakmai szervezetekkel – mondta az RMDSZ-elnök.

Markó hozzátette, maga is tovább kívánja vinni az elmúlt években folytatott ám az utóbbi hónapokban ritkábbá váló párbeszédet, és ennek érdekében döntött úgy, hogy várhatóan már júniusban lemond miniszterelnök-helyettesi tisztségéről.

Közölte, döntésének a testületben sem mindenki örült, hiszen a kormányfő-helyettesi tisztség rendkívül fontos volt és számos konkrét eredményt hozott, de mindemellett maguk az elnökök is úgy látták, ha választani kell akkor az RMDSZ elnöki tisztségének betöltése fontosabb.

Az ülésen elhangzott javaslatok a szövetség további politikájára és nem bizonyos személyi konzekvenciák levonására vonatkoztak - mondta az RMDSZ vezetője, hozzátéve: ilyen értelemben a területi elnökök csupán egy parlamenti képviselő magánvéleményének tekintik Eckstein Kovács Péter nyilatkozatait. (rmdsz-tájékozatató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS