2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Jobbközép pólus létrehozásáról írt alá egyezményt a PNL és PNŢCD

2007. június 05. 15:06, utolsó frissítés: 15:41

Liberális jobbközép pólus létrehozásáról írt alá egyezményt a Kereszténydemokrata Nemzeti Parasztpárt (PNŢCD) és Nemzeti Liberális Párt (PNL) június 5.-én, miután a liberálisok az Emil Constantinescu vezette Népi Akció Pártjával (AP) is megegyezésre jutottak egy hárompárti jobboldali szövetség létrehozásáról.


A hárompárti szövetségben résztvevő alakulatok vezetői arról számoltak be, 20 napon belül bejegyzik a platformot. Bár a PNŢCD legutóbbi parlamenti választásokon nem jutott be a parlamentbe, a párt erős területi szervezeteket birtokol. Ugyanígy az AP a civil társadalommal kiépített kapcsolatait igyekszik kamatoztatni a szövetségen belül, ezekkel a szervezetekkel bővítve a csatlakozók sorát.

A román politikai palettáról hiányzó jobboldali pólus létrehozása akkor vetődött fel, amikor a Liberális Demokrata Párt (PLD) bejelentette, a demokratákkal (PD) közösen szeretne létrehozni egy jobb-közép politikai platformot, amelybe nem szándékoznak bevenni Tăriceanu alakulatát. A jelenleg hárompárti szövetséghez társult pártok nyitottak minden jobboldal iránt elkötelezett alakulat irányába, leszámítva a Stolojan és Boc vezette parlamenti alakulatokat. (realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS