2022. október 3. hétfőHelga
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Tăriceanu 2022-ben rendezne téli olimpiát

2007. június 15. 12:08, utolsó frissítés: 2008. január 14. 12:29

2022-ben rendezne téli olimpiát Călin Popescu Tăriceanu kormányfő. Ezt a miniszterelnök a június 14.-én Sinaián tartott konferencia alkalmával nyilakozta. A kormányfő szerint a téli olimpia megrendezése a kormány hosszú távú tervei közé tartozik. Tăriceanu ugyanakkor kifejtette, ha a Prahova-völgyi négy turisztikai központ egy megyei szakszervezetbe tömörül kiterjedt projekteket tud majd működtetni.


A konferencián Tăriceanu egy turisztikai projekt megvalósításáról folytatott megbeszélést a helyi szervezetekkel és befektetőkkel, amelynek egy sporttevékenységet felölelő része is lenne.

„Remélem, hogy a helyi hatóságok még nagyobb szerepet vállalnak a fejlesztési tervekben. Megfogalmazódott az ötlet, hogy a települések szövetségbe tömörüljenek, annak érdekében, hogy turisztikai ajánlataikat népszerűsítsék. A 2022-ben megrendezendő olimpia hosszú távú projektjeink közé tartozik” – fogalmazott a kormányfő.

Tăriceanu szerint egyedül a turisztikai célokat szem előtt tartó fejlesztési tervek lehetnek sikeresek, és vehetik rá az olimpia megrendezéséért felelő fórumokat arra, hogy a 2013-as Ifjúsági Téli Olimpiát a Prahova-völgyében rendezzék meg, amely népszerűsítheti majd a térséget. Tăriceanu szerint ez a rendezvény készíthetne elő a 2022-es nyári olimpiai játékokat. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS