2020. szeptember 22. keddMóric
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Cioroianu "yesman" esete Rice-szal és az angol nyelvvel

2007. június 15. 15:39, utolsó frissítés: 18:09

Adrian Cioroianu lemondását kérte Daniel Buda demokrata párti képviselő „a külügyminiszter több mint siralmas teljesítménye miatt, a Condoleezza Rice amerikai államtitkárral folytatott hivatalos washingtoni megbeszélésen – áll a Demokrata Párt (PD) közleményében.

„Amellett, hogy nincs tisztában a diplomaták viselkedési etikettjével – nem képes angolul beszélni, valamint a diplomáciai nyelvet használni, Cioroianu miniszter bebizonyította, hogy nem ismeri a viselkedési szabályokat, többször megszakítva az amerikai államtitkár mondandóját” – nyilatkozta Daniel Buda.

A Cotidianul című országos napilap június 15-i számában „Cioroianu yesman la Washington” (A yesman Cioroianu Washingtonban) címen közölte a külügyminiszter kommunikációs baklövéseit. A lap szerint a miniszter a „yes”, „yes-yes that's clear” és az „of course” hétköznapi szófordulatokon kívül nem mondott semmit Rice-nak.

A román sajtó bíráló kommentárjaira reagálva a Külügyminisztérium (MAE) utólag kiadott közleményben megállapítja, a sajtó pontatlanul és tendenciózus módon mutatta be Cioroianu és Rice beszélgetését.

„A MAE sajnálatosnak tartja a két magas rangú tisztségviselő találkozásának pontatlan és tendenciózus értelmezését, mindeközben a tárgyalás egy meleg hangú, építő és baráti beszélgetésben folyt” – áll a MAE közleményében.(hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS