2021. július 30. péntekJudit
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az ex-külügyminiszter Ungureanu áll a PNL EP-jelöltlistája élén

2007. július 02. 14:20, utolsó frissítés: 14:20

Továbbra is Mihai-Răzvan Ungureanu ex-külügyminiszter áll a Nemzeti Liberális Párt (PNL) európai parlamenti képviselőjelölt-listája élén – jelentette be tegnap Călin Popescu-Tăriceanu. A PNL elnöke Brassóban az alakulat országos küldöttgyűlése után számolt be erről. Hozzátette: a jelöltlista további összetételéről a következőkben döntenek majd, egyelőre azonban úgy tűnik, a listán rajta lesznek azok a politikusok, akik jelenleg is képviselik a liberális alakulatot az Európai Parlamentben (EP).


A kormányfő-pártelnök leszögezte: a liberálisok csak kifogástalan politikai múlttal rendelkező személyeket jelölnek majd EP-képviselőnek.

A küldöttgyűlésen a liberálisok Dan Motreanu képviselőt, az alakulat főtitkárát jelölték ki a PNL kampányfőnökének. Tăriceanu szerint Motreanu nagyon jó szervező, ráadásul tapasztalata van választási kampányok vezetésében. Egyben megígérte: a következő időszakban hetente látogat majd vidékre, hogy a párt területi szervezeteinek vezetőivel találkozzon.

A kormányfő ugyanakkor felhívást intézett a többi alakulat felé, amelyben arra kérte őket, európai témákat vitassanak meg a kampány során, ne pedig helyi vagy belpolitikai kérdéseket. „Ha olyan 35 fős csapatot tudunk küldeni Brüsszelbe, amely hatékonyan képviseli Románia érdekeit, az európai parlamenti választások valamennyi párt számára sikert jelent majd” – tette hozzá a miniszterelnök.

Dan Motreanu kampányfőnök leszögezte, a PNL számára a legnagyobb ellenfél a Szociáldemokrata Párt (PSD), hiszen a többi alakulat nem tud majd felkészült emberekből álló jelöltlistával előállni. Hasonlóan nyilatkozott Tăriceanu is.

A PNL küldöttgyűlésén a kormányfő bizalmi szavazást kért a kabinet liberális tagjai számára. A küldöttek közül hárman tartózkodtak, a többiek pedig bizalmat szavaztak a kormány tagjainak. (krónika)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS