2021. július 30. péntekJudit
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Ma mond le Markó kormányfőhelyettesi tisztségéről

2007. július 03. 11:34, utolsó frissítés: 15:49

Ma távozik kormányfőhelyettesi tisztségéből Markó Béla RMDSZ-elnök. A szövetségi elnök azzal indokolja lemondását, hogy mostantól a szervezet-építésre kívánja helyezni a hangsúlyt annak ellenére, hogy az általa betöltött művelődési, oktatási és integrációs ügyekért felelős kormányfőhelyettesi tisztségnek nagy súlya volt az RMDSZ számára.


„A népszavazás eredménye is hozzájárult ahhoz, hogy úgy döntöttem, visszalépek ettől a tisztségtől. Úgy látom, hogy miközben nagyon sok haszna van és volt, aközben volt egy nagyon komoly kára is, éspedig az, hogy a saját szervezetem életével nem tudtam annyit foglalkozni, amennyit kellett volna – mondta a szövetségi elnök az Új Magyar Szónak adott interjúban.

A kormányzati szerepének kiértékeléséről szóló beszélgetés során Markó az EP-választások kapcsán többek között azt is kifejtette, előállhat egy olyan helyzet, hogy az erdélyi magyarságnak nem lesz képviselete Brüsszelben. „Továbbra is állítom, hogy független képviselő nem tud annyi szavazatot összegyűjteni, hogy eljusson Brüsszelbe” – így az RMDSZ-elnök.

Markó korábban azt nyilatkozta, az RMDSZ testületei kell eldöntsék, mi legyen a miniszterelnök-helyettesi poszt sorsa, vagyis jelölnek-e egy másik személyt a tisztségre, avagy üresen hagyják. (hírszerk./úmsz)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS