2020. november 1. vasárnapMarianna
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Óvást nyújtott be Nagy Zsolt az ellene felhozott ügyészségi vádak ellen

2007. július 05. 19:40, utolsó frissítés: 19:42

Óvást tett le Nagy Zsolt tisztségéből felfüggesztett informatikai és távközlési miniszter mai ügyészségi látogatása alkalmával. Az iratban alaptalannak és törvénytelennek nevezi az ügyészség terrorizmus-és szervezett bűnözés elleni ügyosztálya (DIICOT) által ellene felhozott vádakat. Az óvásról a legfelsőbb ügyészség fog dönteni a jövöben - Nagy Zsolt azonban elmondta, nem túl bizakodó a döntéssel kapcsolatban.

Nagyot jelenleg az ügyészség szervezett bűnözés elleni ügyosztálya nemzetközi kémszövetkezet morális támogatásával vádolja. A felfüggesztett miniszter lapunk kérdésére elmondta, mindeddig az ügyben nem került sor kihallgatásra.

Mai ügyészségi látogatása alkalmával Nagy Zsolt gyakorlatilag a június 26.-án már tanulmányozott ügyiratcsomó további részeit tekintette meg.

Nagy Zsoltot június 11.-én függesztette fel tisztségéből Traian Băsescu, a DIICOT által elindított eljárás miatt.

Az ügyészség szerint a miniszter a Román Posta, Romtelecom és Radiocomunicaţii Rt privatizációja kapcsán olyan információkat szivárogtatott ki a Credit Suisse First Boston tanácsadó cégnek, melyek a nemzetbiztonságot veszélyeztetik.

Nagy Zsolt lapunknak adott interjújában határozottan cáfolta az ellene felhozott vádakat hozzátéve: nem áll meg az országban elérhető jogorvoslatok szintjén, hanem nemzetközi bírósághoz fordul mindazoknak a felelősségrevonása érdekében, akik az eljárás elindításában érintettek, beleértve a titkosszolgálatokat és az államelnököt is. (newsin/realitatea/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS