2021. július 23. péntekLenke
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Függőleges terjeszkedés: egyre divatosabb a tömbházlakásokra épített manzárdtető

2007. július 10. 15:28, utolsó frissítés: 2007. július 11. 12:27

Országszerte elterjedt a régi tömbházlakásokra épített manzárdtetős megoldás. Hivatalos kormányprogram a manzárdosításra nincs, de az ország nagyobb városaiban egyre több cég foglalkozik elavult tömbházlakások tetőterének beépítésével.


Bukarestben és az erdélyi városokban - Kolozsváron, Csíkszeredában, Marosvásárhelyen, Szebenben és Brassóban - a tetőtér-beépítést vállaló cégek önkormányzati támogatással vagy anélkül háromszoros nyereségre tesznek szert egy-egy tetőtéri lakás kialakítása révén, ha azokat önkormányzatoknak vagy magánszemélyeknek továbbadják.

Bukarestben egy tetőszerkezetként kialakított lakás ára eléri az 1500 eurót négyzetméterenként. A főváros 2. kerületében a tetőszerkezetek régi tömbházakra építése mellett a cégek a polgármesteri hivatalok hozzájárulásával a tömbházak hőszigetelését is elvégezték. Ezeket a lakásokat a bukaresti önkormányzat például a visszaszolgáltatott ingatlanokból kikerült személyeknek adta át.

Kolozsváron mindeddig összesen 50 tömbházra építettek tetőszerkezetet. A manzárdlakások ára a nagyság és komfortszint arányában 30 és 150 ezer euró között váltakozik. (úmsz/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS