2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Permániával vádolja Traian Băsescu államfőt az egészségügyi miniszter

2007. július 11. 18:33, utolsó frissítés: 18:34

Eugen Nicolăescu egészségügyi miniszter szerint Traian Băsescu államfő legújabb szenvedélye a pereskedés.


“Az utóbbi időben az elnök állandóan pereskedésekkel foglalkozik. Felfedezte egy újabb szenvedélyét: a permániát” – nyilatkozta az egészségügyi miniszter azt követően, hogy az államfő rágalmazásért beperelte.

A miniszter kifejtette, személyesen nem értesült az ellene benyújtott keresetről, erről a sajtóból szerzett tudomást. Hozzáfűzte: azt várta, hogy egy államfő fontosabb, funkciójához méltó dolgokkal foglalkozzon, és nem ilyen ügyekkel.

“Ha mi mindannyian komolyan vettük volna az elnök korábbi viselkedését, rágalmazást, sértegetést, bizonyos esetekben gyanúsítgatásokat, vagy “anyázást” ugyanígy kellett volna viselkednünk, vagyis be kellett volna perelnünk őt, ez esetben Románia elnöke végig a törvényszékeket járta volna” – vélekedett Nicolăescu.

Traian Băsescu július 9.-én nyújtott be keresetet Nicolăescu liberális miniszter ellen, a bukaresti egyes kerület polgári bíróságán. Ebben az államfő rágalmazásért 50 000 lej morális kártérítést követel a liberális politikustól, amiért ez utóbbi "pszichikai betegségekben" szenvedő személynek nevezte őt. (newsin/realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS