2021. július 23. péntekLenke
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Székelyudvarhelyi pap Czirják utóda

2007. július 13. 13:48, utolsó frissítés: 13:48

A Gyulafehérvári Római Katolikus Érseki Hivatal honlapján tegnap jelent meg a közlemény, miszerint Msgr. Ft. dr. Czirják Árpád érseki helynök, pápai prelátus, kanonok, főesperes utóda a kolozsvári Szent Mihály plébánia élén Ft. Kovács Sándor címzetes kanonok, eddigi székelyudvarhelyi főesperes lesz.


Mivel 23 éven át szolgált Székelyudvarhelyen, az egyik legszebb és legmagyarabb városban, nem könnyű szívvel költözik új helyre – nyilatkozta a Szabadságnak az újonnan kinevezett főesperes.

Arra a kérdésre, hogy mit szándékszik kezdeni a sok elkezdett befektetéssel és fejlesztéssel, amely ugyanakkor elégedetlenséget is szült, az új főpásztor elmondta: azt tartja szem előtt, hogy ő lelkipásztor, akinek feladata a lelkigondozás. Krisztus is, az érsek is ezért küldi őt Kolozsvárra.

Hogy a befektetések sorsa mi legyen, azt csak hosszas átgondolás, elemzés, az egyéni, konkrét esetek megismerése után lehet majd eldönteni. Ft. Kovács hozzátette: reméli, lesznek majd jóindulatú és hozzáértő emberek, akik segítenek ezekben a kérdésekben, és számít Msgr. Ft. dr. Czirják Árpád segítségére is.

Ami a leköszönő főesperes további szolgálatát illeti, arról még mindig nincs hivatalos információ. A Szabadság úgy értesült, hogy legutóbbi beadványában nyugdíjazását kérte, és azt, hogy helyezzék a Donát úton épülő Szent István templomba. Ugyanakkor jelezte, hogy a misézésen, a templomi szolgálaton kívül semmilyen megbízatást nem vállal.

Utóbbi kérdésre még nem érkezett válasz, az érseki hivatal közleménye csak annyit árul el, hogy Czirják nyugdíjba vonul. (szabadság)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS