2021. július 30. péntekJudit
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Stafétaváltás: Somodi Zoltán veszi át Porcsalmi Bálinttól az IT-államtitkári széket

2007. július 14. 16:39, utolsó frissítés: 17:52

Somodi Zoltán átveszi Porcsalmi Bálint informatikai és távközlési államtitkári tisztségét– jelentette be Markó Béla, szövetségi elnök az RMDSZ Állandó Tanácsának július 14.-i ülését követő sajtótájékoztatón. Somodi már korábban is az Informatikai- és Távközlési Minisztériumban dolgozott.


Az RMDSZ szombaton ülésező Állandó Tanácsa nem jelölt ki újabb személyt Nagy Zsolt helyett az Informatikai- és Távközlési minisztérium élére. Markó kifejtette, a szövetség július 26-ig nem jelöli ki a felfüggesztett IT-miniszter utódját, megvárva míg lejár az a 45 nap, mióta a Nagy Zsolt elleni bűnvádi eljárás folyamatban van. Ugyanis ennyi időre függeszthet fel az államelnök egy minisztert, illetve ennyi idő alatt zárhat le a szervezett bűnözés elleni ügyosztály (DIICOT) leghamarabb egy eljárást.

Az EP-listáról való egyeztetés kapcsán Markó kifejtette, a szövetség mindeddig nem kapott választ Tőkés Lászlótól az RMDSZ közös EP-képviseletre vonatkozó tárgyalási ajánlatára, de felhívásukat továbbra is fenntartják.

Mint ismeretes, a szövetségi elnök még a tusványosi találkozó előtt három dátumot javasolt Tőkésnek a közös EP-képviseletről való egyeztetésre: július 12-e Marosvásárhely, július 14-e Kolozsvár, illetve Marosvásárhely, vagy július 16-a Marosvásárhely, illetve Kolozsvár helyszínekkel. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS