2021. december 8. szerdaMária
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Magyar szavazatokra számít a PIN

2007. július 18. 17:22, utolsó frissítés: 17:22

Elsősorban az RMDSZ-től venne el szavazatokat a PIN - derült ki Cozmin Guşă július 17.-i sajtótájékoztatóján. A Nemzeti Kezdeményezés Pártjának (PIN) elnöke élesen bírálta Verestóy Attilát, Frunda Györgyöt és Tőkés Lászlót majd így fogalmazott: megtesszük azt a szívességet az RMDSZ vezetőinek, hogy ne kelljen többet politikával foglalkozzanak.


Guşă elmondta, érvényes feltétel marad, hogy a PIN erdélyi EP-képviselőjelöltjeinek társalgási szinten beszélniük kell magyarul. A PIN Kolozs megyei szervezetének vezetője, Dorin Apahidean szerint „sokkal természetesebb kritérium, hogy a romániai magyarok ismerjék az állam nyelvét, mint az, hogy az erdélyi románok a magyar nyelvet”, a párt elnöke azonban hajthatatlannak bizonyult.

Keddi marosvásárhelyi sajtótájékoztatóján Cozmin Guşă elmondta, számít a magyarok szavazataira. Szerinte az RMDSZ etnikai párt, így nem elég korszerű:
„szeretném megmutatni, hogy a politizálás minden román állampolgárnak szól, nem pusztán a magyar nemzetiségű román állampolgároknak, mint ahogy az RMDSZ teszi, mert számomra elfogadhatatlan, hogy akárhányszor politikáról van szó, ők csak a magyar nemzetiségű román állampolgárokról beszélnek.” (erdély fm)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS