2020. szeptember 21. hétfőMáté, Mirella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tőkés válasza Ecksteinnak: az RMDSZ-reform feltétele a stratégiai mulasztások beismerése

2007. július 20. 22:53, utolsó frissítés: 22:53

Csak akkor lehetséges az RMDSZ megreformálása, ha beismerik hibáikat, stratégiai mulasztásaikat – reagált Tőkés László püspök néhány órával később Eckstein Kovács Péter RMDSZ szenátor felvetésére a 18. tusványosi szabadegyetemen.

Eckstein korábban azt javasolta Tőkésnek „fogadja el az RMDSZ európa parlamenti listáján a felajánlott befutó helyet, mert ez kötelessége, de azt kérje, hogy az az RMDSZ, amelyet ő is képvisel, legyen egy demokratikus szervezet, amelyben véghezviszik azokat a szerkezeti reformokat és személycseréket, amelyeket az aradi kongresszuson elmulasztottak.”

Tőkés László erre a felvetésre elmondta, „amikor megpróbáltam belülről reformálni, akkor kipenderítettek”. Tőkés egyébként szkeptikus az RMDSZ megújulását illetően: „Nem tudom, hogy megreformálható-e [a szervezet]. Hacsak be nem ismerik hibáikat, stratégiai mulasztásaikat. Ha erre nem hajlandók, akkor nem lehet szó megújításról.” Tőkés elmondta, tanácstalan ebben az ügyben, de az biztos, „ez így nem mehet tovább. Rendszerváltásra, megtisztulásra, megújulásra van szükség.” (tusványos press)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS