2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megfellebezte az ügyészség a Szövetség a Székelyföldért Egyesület bejegyzését

2007. augusztus 10. 16:17, utolsó frissítés: 16:23

Óvást nyújtott be a sepsiszentgyörgyi ügyészség a bíróság korábbi döntése ellen, amely elfogadta a Szövetség a Székelyföldért (SZSZ) egyesület jogi bejegyzési kérelmét – az óvást augusztus 7-én, az ötnapos fellebbezési határidő utolsó napján nyújtották be.

Cosmin András ügyész, a sepsiszentgyörgyi ügyészség szóvivője kifejtette: tudomása szerint az óvás oka, hogy nem egyezik a bírósághoz benyújtott bejegyzési kéréshez csatolt két okirat. Az alapító okirat részét képező listán, illetve az önkormányzatok által elfogadott csatlakozási határozaton szereplő listán ugyanis nem ugyanazok a települések szerepelnek.

Demeter János, a Kovászna Megyei Tanács elnöke az ügyben a Krónikának elmondta: várható volt, hogy a sepsiszentgyörgyi ügyészség az utolsó pillanatban megfellebbezi az egyesület bejegyzésére vonatkozó bírósági döntést.

„Még nem kaptuk meg a hivatalos értesítést, ezért nem tudom pontosan, mit kifogásolnak, de értesülésem szerint csupán formai hibákat találtak. Megvárjuk az értesítést, majd összeülünk jogászainkkal, és megtárgyaljuk a további tennivalókat – közölte Demeter. – Bár az ügyészségnek a politikától függetlenül kellene működnie, meglepően gyorsan reagáltak az egyesület megalapítását ellenző politikusok felhívására, hogy vizsgálják felül a bejegyzés törvényességét.”

Mint ismeretes, a bejegyzést elfogadó bírósági döntést követően Horia Grama, a Szociáldemokrata Párt (PSD) háromszéki szervezetének elnöke kijelentette: felkéri a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanácsot (CSM), illetve a Közigazgatásireform- és Belügyminisztériumot, vizsgálják felül az egyesület jogi bejegyzésének törvényességét. (krónika)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS