2021. július 23. péntekLenke
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Több a turista Romániában, de kevesebbet költenek

2007. augusztus 22. 13:36, utolsó frissítés: 13:36

Öt év után először enyhén csökkent a külföldi turisták után származó bevétel Romániában annak ellenére, hogy az idegenforgalmi céllal érkező vendégek száma 20 százalékkal gyarapodott az idei év első felében.


A Ziarul Financiar szerint a külföldi turisták utáni bevétel az első hat hónapban csak 381 millió euró, ami a tavalyi hasonló időszakhoz képest háromszázalékos visszaesést jelent.

Furcsa eredménynek tartja Traian Bădulescu, a román idegenforgalmi ügynökségek egyesületének szóvivője az első hat hónap mérlegét. Szerinte ez azt tükrözi, hogy kevesebb időt töltenek Romániában a külföldi turisták.

Ezt megerősítette Dragoş Anastasiu, az Eurolines vállalat vezérigazgatója is, aki szerint míg korábban két hétre érkeztek az országba külföldi vendégek, most többnyire csak négy napot maradnak, mivel az elmúlt időszakban jelentős fejlődést mutat az úgynevezett hétvégi turizmus.

Az év második felében azonban a bevételek növekedésre számít a szakértő, mivel a legtöbb turista július, augusztus és szeptember hónapokban érkezik Romániába. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS