2020. szeptember 29. keddMihály
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tőkés PR-akciója ellen tiltakozik a MIÉRT

2007. augusztus 27. 18:48, utolsó frissítés: 18:53

Tiltakozó közleményben ítéli el Tőkés László RMDSZ-t minősítő kijelentéseit a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT). Az ifjúsági ernyőszervezet közleményében felhívja a figyelmet: Tőkés Hotnews hírügynökségnek adott interjújában zártnak és diktatórikusnak nevezte az RMDSZ-en belüli jelöltállítási folyamatot, a szervezetet pedig poszt-kommunista alakulatnak, holott a párt több megyei szervezete 1996 óta állóurnás, titkos, közvetlen belső pluralizmust tiszteletben tartó választással állított listajelölteket a parlamenti és önkormányzati választásokon.

Ezeknek a választásoknak köszönhetően nyert parlamenti mandátumot például Sógor Csaba szenátor, vagy jelöltethette magát képviselőként Szondy Zoltán az MPSZ egykori területi elnöke – mindkét politikus Tőkéshez közeli politikai nézeteket vall – áll a Miért augusztus 27-én kiadott dokumentumában.

„Cáfolva az RMDSZ belső demokráciáját érintő vádjait ezúttal is felhívjuk a figyelmét arra, hogy a közvetlen, vagy közvetett előválasztásoknak köszönhetően 2004 óta mintegy nyolcszáz, 35 éven aluli erdélyi magyar fiatal RMDSZ-es polgármesterként, alpolgármesterként, tanácsosként tudja befolyásolni, alakítani saját közössége életét. Nyílt, széles választói részvételen nyugvó, demokratikus, plurális kiválasztási rendszerrel egyedüliként a román politikai mezőben, az RMDSZ rendelkezik – fogalmazott a szervezet Borboly Csaba elnök és Kovács Péter alelnök által aláírt állásfoglalásában.(hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS