2021. december 8. szerdaMária
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Bepanaszolta Brüsszelben az államfőt a PIN

2007. augusztus 31. 10:34, utolsó frissítés: 10:34

Az EP-választások napján tartandó népszavazás kezdeményezéséért panaszolta be Traian Băsescu államfőt a Nemzeti Kezdeményezés Pártja (PIN) Brüsszelben, Hans-Gert Pöttering EP-elnök és Jose Manuel Durao Barroso az Európai Bizottság (EB) elnökénél – értesítette sajtóközleményben a román hírügynökségeket a PIN.


Az alakulat 35 tagú Brüsszelben tartozkodó küldöttsége által benyújtott értesítés szerint, alkotmányellenes tettnek minősül, hogy egy népszavazési kérdéssel próbálja meg az államfő a Demokrata Párt (PD) javára a választások kimenetelét befolyásolni. Emellett a közlemény megjegyzi, az államfő kampányszándéka annyira átlátszó, hogy a népszavazásról szóló bejelentést éppen a demokratákkal tartott egy ülés után jelentette be.

Közleményében a PIN azt kéri az európai hivatalosságoktól, tűzzék napirendre az európai fórumokon a román EP-választások veszélyeztetését és kérjenek magyarázatot az elnöki hivataltól a választási rendszerről szóló esetleges népszavazás kiírásának szándékáról. (newsin/realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS