2020. aug. 3. hétfőHermina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Támogatja a belügyminiszter a prostitúció törvényesítését

2007. augusztus 31. 19:06, utolsó frissítés: 19:06

Törvényesítené a prostitúciót Cristian David belügyi tárcavezető. „Elvben én is úgy gondolom, hogy valamilyen módon szabályozni és törvényesíteni kell a prostitúciót, azzal a megjegyzéssel, hogy árnyalnunk kell a kérdést” – reagált a belügyminiszter a demokrata párt alelnökének felvetésére.

Meglepetésének adott hangot ugyanakkor, hogy a javaslat éppen a demokraták (PD) korábbi tárcavezetőjétől Vasile Blagatól származik, lévén, hogy az alakulat az Európai Néppárt (EPP) tagja, ez utóbbi pedig ellenzi a prostitúció legalizálását.

Vasile Blaga belügyminiszter pár nappal korábban adott hangot magánvéleményének: „Ha nem törvényesítik a prostitúciót, az ebből élő nők sorsa egyre nehezebb lesz.” Rámutatott: a prostituáltak megbírságolásával nem lehet meggátolni a jelenség továbbterjedését. „A bírságokat nem fizetik ki, a nők pedig visszatérnek az utcára. Ne legyünk farizeusok. Ez a probléma csak akkor oldódik meg, ha az egész politikai osztály eljut arra a következtetésre, hogy törvényesíteni kell a prostitúciót, még akkor is, ha ezzel konfliktusba kerül az egyházzal” – hangsúlyozta a volt belügyminiszter. (krónika)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS