2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Winkler: száz napja van az RMDSZ-nek az eredményesség biztosítására

2007. szeptember 08. 14:39, utolsó frissítés: 15:01

A következő száz napban fektetjük le a 2008-as politikai év alapjait; ebben az időszakban dől el az RMDSZ kormányzati céljainak megvalósítása, még több forrás kiutalása székelyföldi infrastruktúra-fejlesztésekre –, ha sikerül a jövő évi költségvetési tervezetet kibővíteni. Ebben a száz napban dőlnek el a november 25-i EP-választások, a továbbiakban pedig ettől függ a 2008-as parlamenti és önkormányzati választások kimenetele – szemléltette Winkler Gyula informatikai miniszter, az RMDSZ harmadik EP-jelöltje marosvásárhelyi felszólalásában.


„Figyelmesebben kell a regionális méltányosságot követni ahhoz, hogy több forrást juttassunk Székelyföldnek infrastruktúrára” – mondta.

Kevesebb, mint száz nap alatt kell ugyanakkor eljuttatnia üzenetét az RMDSZ-nek a közösséghez, továbbá meggyőzni őket arról, hogy a képviselet akkor biztos, ha helyben, Bukarestben de Brüsszelben is teljes lesz a képviselet – mutatott rá az informatikai tárca vezetője. Mint megjegyezte: ahhoz, hogy EU-n belül sikeres közösség legyen, az erdélyi magyarságnak a képviselet minden szintjén jelen kell lennie. (tudosítónktól)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS