2020. szeptember 21. hétfőMáté, Mirella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem szavazták meg az áprilisi kormányátalakítást

2007. szeptember 19. 10:27, utolsó frissítés: 10:53

Mindkét áprilisi kormányátalakítást szabályozó sürgösségi rendeletet visszautasította tegnap a szenátus. A demokraták, szociáldemokraták és nagy-romániások egyaránt leszavazták a Tăriceanu-kabinet újraalakult minisztériumainak jogalapot biztosító rendeleteit.

A Gazdasági és Pénzügyminisztérium (MEF), a Belügyi és Közigazgatási Reform Minisztériuma (MIRA), a Szállításügyi Minisztérium (MT), valamint a Fejlesztési, Középítkezési és Lakásügyi tárca (MDLPL) jogállását szabályozó 2007/24-es számú kormányrendeletet a szenátus tagjai 12 igen, két tartozkodással és 62 ellenszavazattal vetették el.

A 2007/25-ös számú, a kormányfőtitkárság (SGG) és minisztériumok hatáskörébe tartozó ügynökségek átrendezéséről szóló sürgősségi rendeletet 3 tartózkodással, 17 igen és 58 ellenszavazattal vetette el a felsőház.

A szenátus tegnapi döntése nyomán ha nem is bukik a kormány, de a voks kellemetlen helyzetbe hozta a kisebbségi kabinetet. Következő lépésként a kormányfőtitkárságnak újabb rendeleteket kell kidolgoznia az áprilisban összevont minisztériumok és újraalakított ügynökségek jogállására. (newsin)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS