2021. július 30. péntekJudit
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Felelősséget vállal a kormány az egyéni kerületes választásért

2007. október 21. 15:34, utolsó frissítés: 2007. október 22. 01:20

Felelősséget vállal a kormány az egyéni szavazókerületes választási rendszer törvénytervezetéért – tudtuk meg liberális körökből. Călin Popescu Tăriceanu miniszterelnök egyébként már a múlt héten beszélt a felelősségvállalás lehetőségéről, mondván, hogy így akarják megakadályozni, hogy a parlament túl sokat halogassa a választási reformot.


Értesüléseink szerint a tervezetet szerdán terjesztik a parlament elé – arról azonban nem tudni, hogy az RMDSZ által javasolt módosítások is benne lesznek-e ebben a szövegváltozatban, vagy sem. Márton Árpád képviselőházi frakcióvezető szerint a Liberális Párttal (PNL) hétfőn fognak tárgyalni erről, és úgy nyilatkozott: reméli, hogy az elfogadásra kerülő verzió közel áll majd ahhoz, amit az RMDSZ szeretne.

Úgy tűnik, Traian Băsescu államelnök nem hajlandó elállni abbeli szándékától, hogy a választási rendszer reformjáról népszavazást írjon ki. Korábban ultimátumot adott a parlamentnek, mondván, hogy ha október 22.-ig nem fogadja el a Pro Democratia Egyesület (APD) választási rendszerről szóló javaslatát, akkor a néphez fordul. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS