2020. aug. 3. hétfőHermina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Választási csalás előkészítésével vádolja a PSD a demokratákat és liberálisokat

2007. november 19. 12:47, utolsó frissítés: 16:08

Választási csalást előkészítő manőverekkel vádolja a Szociáldemokrata Párt (PSD) a demokratákat (PD) és liberálisokat (PNL) egy héttel a november 25-i EP-választás és választási reformról szóló népszavazás előtt. A PSD képviselői szerint a demokraták buszjáratokat szerveznek a szavazók egyik szavazókörzetből a másikba történő átszállítására.

Az ellenzéki párt szerint a hivatalos szavazatszámláló program sem tiszta, tekintettel arra, hogy egy demokrata érdekeltségbe tartozó cégtől vásárolták meg. A választási csalás elkerülése érdekében a PSD ellenőrizni fogja a hivatalos szavazatszámlálást – helyezte kilátásba Liviu Dragnea szociáldemokrata alelnök.

Vasile Blaga, a demokraták kampányvezére a PSD vádjai kapcsán kifejtette, az még nem jelent választási csalásra való előkészületet, hogy a PD buszjáratokat biztosít a választóknak azért, hogy elmenjenek szavazni. Hozzátette: amennyiben tudomásukra jut a választók átszállítása egyik szavazókörzetből a másikba, a manővert irányító politikust kizárják a pártból.

Dragnea emellett a liberálisokat is megvádolta azzal, hogy a párt „kolbásszal, borral és cujkával” próbálja megvesztegetni a választókat. Mihai Voicu liberális alelnök erre úgy válaszolt: a PSD választói táborának kiszélesítése érdekében negatív kampányt folytat. (realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS