2021. július 30. péntekJudit
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Borbély Károlyt jelölte Winkler utódaként az informatikai tárca élére az RMDSZ

2007. december 05. 11:20, utolsó frissítés: 12:56

Borbély Károlyt, az Országos Ifjúsági Hatóság (ANT) jelenlegi elnökét jelölte az RMDSZ az informatikai és távközlési minisztérium (MCTI) élére azt követően, hogy Winkler Gyula korábbi IT-miniszter EP-mandátuma miatt szombaton lemondott a tárcavezetői tisztségről.


Borbély Károly kérdésünkre röviden azt nyilatkozta, kedden kapta a felkérést arra, hogy elvállalná-e a miniszteri tisztséget, és ő erre igennel válaszolt. Az RMDSZ állandó tanácsa ennek nyomán tegnap úgy döntött, őt javasolja informatikai miniszternek.

Borbély Károly jelölését a tárca élére Călin Popescu Tăriceanu kormányfőnek még jóvá kell hagynia. A döntés adminisztratív kérdés, a kormányfő hatáskörébe tartozik, tehát nem lesz a csütörtöki kormányülés témája.

A 31 éves miniszterjelölt a bukaresti Dimitrie Cantemir Egyetem turizmus-üzleti menedzsment szakán végzett 1999-ben, 2005 októberétől a fővárosi Politikatudományi és Közigazgatási Főiskola (SNSPA) mesteris hallgatója közpolitika és európai integráció szakosodással.

2000 és 2002 között Winkler Gyula Hunyad megyei képviselői irodájában dolgozott tanácsadóként, egyszersmind a Hunyad megyei RMDSZ-szervezet előadója volt. 2002-2005 között a budapesti központú közhasznú társaság, a befektetési és kereskedelemfejlesztéssel foglalkozó ITD Hungary régiófelelőseként dolgozott Fehér, Hunyad és Kolozs megyében. 2005 februárjától vezeti államtitkári rangban az Országos Ifjúsági Hatóságot. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS