2024. február 27. keddÁkos, Bátor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Szamosközi Istvánt szakmai alapon választotta Marga

2008. január 03. 15:00, utolsó frissítés: 15:00

A rektori hivatalban a magyar tagozatot a magyar oktatók által megválasztott két rektorhelyettes képviseli, közülük a magyar tagozat ügyeit az egyik, a tagozatvezető intézi – nyilatkozott a Transindexnek Magyari Tivadar rektorhelyettes annak kapcsán, hogy újraválasztása után Andrei Marga hatról kilencre bővítette a rektorhelyettesek számát, és az egyik ilyen tisztségre – Marga javaslatára – Szamosközi Istvánt nevezték ki.


Magyari elmondta, a Babeș-Bolyai Tudományegyetemen az a szabály, hogy két rektorhelyettest a magyar, egyet pedig a német tagozat választ – őket szokás szerint elfogadja a megválasztott rektor és megszavazza egyetem szenátusa. A fennmaradó rektorhelyettesi posztok betöltésére viszont a rektor javasol személyeket szakmai alapon, így került a képbe Szamosközi István, aki egyébként nem indult a magyar tagozaton belül decemberben tartott választásokon.

Szamosközi munkája a távoktatással és a felnőttoktatással, illetve a továbbképzésekkel lesz kapcsolatos – így Magyari, majd hangsúlyozta: ezeken a területeken neki nagy tapasztalatai vannak, az egyetemi tanárnak a magyar tagozat ügyeihez annyira lesz köze, mint bármelyik más rektorhelyettesnek. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS