2020. szeptember 29. keddMihály
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A családi pótlék 18 éven felüli megvonása ellen tiltakoznak a középiskolások

2008. január 22. 17:11, utolsó frissítés: 17:11

Aláírásgyűjtési akciót indított a magyar középiskolások országos ernyőszervezete, a MAKOSZ. A szervezet a kormány 97/2007-es sürgősségi rendeletét bírálja felül azaz, hogy a 18 éven felüli diákoknak nem jár az egyszerűen “gyerekpénzként” emlegetett családi pótlék.

„Nem tartjuk mérvadó oknak a 18 éves korhatárt, a támogatás megvonására” – nyilatkozta az ügy kapcsán Derzsi Szabolcs a MAKOSZ tanügyi alelnöke.

Jelenleg a tagszervezetek diákoktól, tanároktól és szülőktől 2500 aláírást gyűjtöttek, az akciót februrár 6-án zárják le. Az aláírásokat a munkaügyi tárcához és az államfőhöz is el kívénják juttatni – áll a középiskolások érdekszövetsége által szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményben.

A szervezet emellett a két héttel korábban közvitára bocsátott oktatási törvénycsomag diákönkormányzatok működésére vonatkozó részére is módosító javaslatokat nyújt be a tanügyminisztériumhoz (MEC).

“A diákok/diákvezetők visszajelzései alapján úgy véljük, a decentralizáció megvalósításához és a hatékony oktatáshoz a tanintézményekben három pilléres érdekképviselet szükséges, melyben a tanárok, szülők, és diákok aktívan részt vesznek” – áll a sajtóközleményben. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS