2021. szeptember 27. hétfőAdalbert
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Ilie Bolojan a liberálisok nagyváradi polgármesterjelöltje

2008. március 12. 10:11, utolsó frissítés: 10:11

Ilie Bolojan kormányfőtitkárt jelöli a Nemzeti Liberális Párt (PNL) a nagyváradi polgármesteri székre. A volt Bihar megyei prefektus azzal indokolta indulását, hogy a közvélemény-kutatások eredményei alapján széles népszerűségnek örvend a városban.


„Erkölcsi kötelességem, hogy egy életképes alternatívát nyújtsak mindarra, ami jelenleg Nagyváradon történik" – mondta hétfői sajtótájékoztatóján jelölése apropóján Bolojan. A kormányfőtitkár egyúttal bemutatta 27 fős, nagyváradi vállalkozókból, pedagógusokból, orvosokból álló csapatát, akik polgármesteri munkájában segítenék, ha valóban megnyeri a tisztséget.

A liberális politikus azt is elmondta, a kormányfővel való egyeztetés után lemond kormányfőtitkári tisztségéről. Emellett a PNL-be is vissza kell iratkoznia, mivel prefektusi kinevezésekor le kellett mondania párttagságáról.

Bolojan esélyes ellenjelöltje a PD-L színekben politizáló Mihai Groza, Nagyvárad jelenlegi polgármestere. A nagyváradi polgármesterségért mindeddig hivatalosan hat jelölt szállt versenybe: Dan Matei a Szociáldemokrata Párt (PSD) részéről, Traian Bodea a Konzervatív Párt (PC) jelöltjeként, Decebal Hanaş a Kereszténydemokrata Parasztpárt (PNŢCD) részéről, Dan Pãcalã az Új Generáció Pártja (PNG) jelöltjeként, illetve Dorel Vesa és Cãlin Raita függetlenek.

Az RMDSZ idén várhatóan Biró Rozália alpolgármestert indítja a nagyváradi polgármesteri székéért. (krónika.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS