2021. december 5. vasárnapVilma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Magyar-román együttműködés a drogfogyasztás visszaszorítására

2008. április 21. 15:04, utolsó frissítés: 15:04

Interregionális Drogkonzultációs Fórumot alapítanak a magyar és román határ menti megyék, hogy közösen léphessenek fel a kábítószer-fogyasztás visszaszorításáért. Az erről szóló dokumentumot hétfőn írták alá Nyíregyházán.


Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg, illetve a romániai Szatmár, Bihar, Temes és Arad megye érintett hatóságai, önkormányzatai, valamint egészségügyi szervezetei 2004 és 2008 között dolgoztak ki határon átnyúló partnerségi programot a drogprobléma hatékony kezelésére.

Az intézmények és a közösségek közötti együttműködés elősegítésére úgynevezett tükörprojekt valósul meg a két országban, amelynek célja a drogfogyasztás okozta egészségügyi, társadalmi és gazdasági hatások mérséklése.

A kábítószer-fogyasztás okozta gondok hatékony kezelésére a felek adatbázist működtetnek, amely hozzáférést biztosít minden információhoz, beleértve a nemzetközileg sikerrel alkalmazott technikákat is. Továbbá honlap teremt lehetőséget az információk gyors cseréjére, a szakemberek közötti rendszeres kommunikációra. Emellett tájékoztatók is rendelkezésre állnak az egészségügyi, orvosi szolgáltatások átláthatóságához és átjárhatóságához. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS