2023. február 9. csütörtökAbigél, Alex
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Nem vett részt Tőkés az MPP-kampányindítón

2008. május 03. 15:15, utolsó frissítés: 15:15

A romániai magyar közösség változást akar, ugyanis 1990-ben egymillió erdélyi magyar voksolt és hitt abban, hogy létezhet tisztességes magyar közképviselet, 2007-ben viszont már csak 450 ezer ember szavazott magyar jelöltekre – jelentette ki Szász Jenő MPP-elnök tegnap, a székelyudvarhelyi kampányindítón. Szász elmondta, az MPP csak egy új RMDSZ-szel tud összefogást teremteni.


A székelyudvarhelyi polgármester kijelentette, az a szándékuk, hogy szilárd nemzeti és keresztény alapokon nyugvó, romániai országos érdekképviseletre és kárpát-medencei magyar együttműködésre egyaránt alkalmas, korszerű európai regionális pártot építsenek.

Bár a rendezvényre meghívták Tőkés László EP-képviselőt is, az hivatalos elfoglaltsága miatt nem jelent meg a rendezvényen, hanem csak levélben köszöntötte a résztvevőket. Figyelmeztetett, szükséges, de nem elég az alternatíva megteremtése, és hozzátette, hogy a mandátumszerzés nem lehet öncél.

A kampánynyitón jelen volt Kövér László a Fidesz választmányi elnöke, Harrach Péter, a magyar Országgyűlés alelnöke, valamint Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke. (mti/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS