2021. szeptember 27. hétfőAdalbert
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Ismét Critical Mass biciklis felvonulás lesz Kolozsváron

2008. június 05. 12:50, utolsó frissítés: 14:35

Ezúttal a Környezetvédelem Nemzetközi Napja alkalmából szervez biciklis felvonulást a kolozsvári kerékpárosok társasága. A minden hónapban megrendezett Critical Mass (Kritikus tömeg) menetre június 5-én kerül sor.


A kerékpárosok a Malom (Bariţiu) utcai gördeszkás parkból indulnak 18 órakor, majd az Unió (Memorandumului) úton a Béke (Blaga) térre érnek, majd a Főteret keresztezve a Mărăşti negyedbe hajtanak. Innen a visszaút a Magyar (21 Decembrie) úton következik, majd ismét a Malom utca, majd a Szamos partja, és a Fürdő (Iului Hossu) utcán vissza a gördeszkás parkba. A menetet a kolozsvári rendőrség és a polgármesteri hivatal engedélyezte.

A kerékpárosok érdekvédelmi szervezete továbbra is a fenntartható, környezetbarát közlekedést támogatja Kolozsváron. Ezért ismét felmérik, milyen állapotban van a három elkészült bicikliút, s azt is dokumentálják, hol lehetne még kerékpáros útvonalakat kialakítani a városban.

A szervezet az eddigi 1300 támogató mellé újabb aláírásgyűjtést fog indítani a kerékpáros közlekedés támogatásáért. A szignókat ismét a polgármesteri hivatalnak fogják benyújtani. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS