2020. november 24. keddEmma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A kereskedők 90%-a nem tartja be a fogyasztóvédelmi előírásokat

2008. augusztus 20. 13:15, utolsó frissítés: 13:15

A múlt hónapban a hatóság ezernél is több esetben ellenőrizte az élelmiszerek árusítására, tárolására vonatkozó előírások betartását. Csupán négy üzletben találtak mindent rendben.


„Nagyon sok megrongált csomagú teméket találtunk, emiatt pedig a termékek is sérültek. Minőség szempontjából sok helyen olyan élelmiszereket is felhasználtak, amelyeknek a színük, szaguk elváltozott. Egy esetben élő lárvákat taltak egy kifliben, egy vásárló pedig egy 3 centiméteres szeget talált a kenyérben. Ezek mellett nagyon sok olyan terméket találtunk, amelynek már lejárt a szavatossági ideje.” – mondta el az Erdély FM-nek Gheorghe Ciobotaru, az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság alelnöke.

Noha sok a romlott, szabálytalanul kínált élelmiszer, a legtöbb fogyasztói panasz nem ezzel kapcsolatos: „a legtöbb panasz a szolgáltatások miatt érkezik. Szerintem sok panasz el sem jut hozzánk, mert az emberek a kereskedelmi egységeknél reklamálnak, és csak akkor fordulnak hozzánk, ha nem tudják orvosolni a hibát a cégen belül” – mondta a Ciobotaru.

A múlt hónapi ellenőrzés után több mint két tonna élelemiszert vontak ki a forgalomból, az üzleteket pedig több mint 210 ezer lejre büntették. (erdély fm)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS