2020. november 29. vasárnapTaksony
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az ellenőrzött élelmiszerforgalmazók 90%-át büntette a fogyasztóvédelem

2008. augusztus 23. 13:53, utolsó frissítés: 13:53

Romániában az ellenőrzött élelmiszerforgalmazó cégek 90 százalékát büntette meg az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság. A legtöbb szabálytalanságot a nyershús és a húskészítmények tárolásánál észlelték.


Az egyik csíkszeredai vásárcsarnokban több élelmiszert forgalmazó céget ellenőrzött a napokban a Fogyasztóvédelmi Hatóság. Romlott árut vagy szakszerűtlenül tárolt húskészítményt nem találtak, de több vállalkozót is megbüntettek azért, mert az terméken nem volt címke.

Az ellenőrzést végző hatóság képviselője elmondta, hogy hibát követnek el azok a szolgáltatók, akik ételt készítenek és nem tartják meg azokat a dokumentumokat amelyek bizonyítják a hús eredetét illetve a szavatossági idejét. Az ilyen terméket a felügyelők veszélyesnek tekintik, és árusítását betiltják.

Augusztus első felében Hargita megyében 17 forgalmazó kínálatát vizsgálták át, közülük 16-ot büntettek meg. Országos viszonylatban súlyosabb szabálysértésekre bukkantak a felügyelők, a kereskedők többsége nem tartja be a kánikulában érvényes előírásokat. Az átvizsgált 110 tonna élelmiszernek csaknem felét kellett kivonni a forgalomból. (duna televízió)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS