2021. október 22. péntekElőd
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Keveseket érint Székelyföldön a leállított SAPARD program

2008. augusztus 27. 13:11, utolsó frissítés: 13:11

Illetékesek szerint Maros megyében aggodalomra nincs ok, ami a SAPARD-támogatásokat illeti: az ellenőrzések rendszeresek, ez természetes, mert ha az EU támogatásokat folyósít valamelyik országba, ellenőrzi, hogy azokat miként használták fel. Maros megyében még sosem fordult elő, hogy a SAPARD-támogatások kezelésében hibát észleltek volna. Az illetékesek tudomása szerint eddig egyetlen jóváhagyott pályázat kifizetését sem függesztette fel a pénzügyminisztérium.


Kovászna megyében a még elszámolás alatt lévő húsz nyertes SAPARD-pályázat egynegyedének részfinanszírozását érintheti a zárolt keret. De a döntés, miszerint az EB egy időre leállítja a romániai kifizetéseket, egyelőre háromszéki pályázót közvetlenül nem érint.

Az ügy háttere, hogy a pénzügyminisztérium augusztus 20-i közleménye szerint az országban leállították a SAPARD-támogatások kifizetését. Mint ismeretes, a még hátralevő támogatási keretet azért zárolták, mert túl sok kockázati tényezőt fedeztek fel a hazai kifizetések ellenőrzése kapcsán. (háromszék, népújság)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS