2020. szeptember 29. keddMihály
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Jövőre Kovászna megyében is működni kezd a SMURD

2008. december 22. 15:05, utolsó frissítés: 15:05

Jövőre Kovászna megyében is elkezdi működését a SMURD mentőszolgálat. December 22-én Henning László, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke és Vasile Sădean tűzoltósági alezredes sajtótájékoztatón elmondták, hogy Kovászna, Fehér, Brassó, Hargita, Maros és Szeben megye közös pályázatot nyújtott be a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökséghez, amelynek célja a sürgősségi beavatkozások idejét csökkenteni, minőségüket pedig javítani.

A régió 6 vizet és tűzoltóhabot fecskendező autót, 3 biológiai, kémiai és nukleáris vészhelyzetekben használható gépkocsit, 6 súlyos esetekben bevetésre kerülő műszaki mentőautót és 24 rohammentőt kap. 2013-ra lecserélik Kovászna megye összes tűzoltósági gépkocsiját, hiszen a jelenlegi autóparkban több, 30 évesnél is idősebb jármű található. A leszerelt autókat az önkéntes tűzoltók kapják meg, hiszen annak ellenére, hogy a felszerelés nem a legkorszerűbb, még használható, és életeket menthet.

Jelenleg a tűzoltóságnak 50 percébe kerül Barótra eljutni. A beavatkozási időt úgy lehetne lecsökkenteni, hogy az erdővidéki városban külön mentési központot létesítenek. A felszerelést a szaktárca állja, az intézményhez szükséges ingatlant azonban a városnak kell adnia. Az ingatlanról jelen pillanatban még zajlanak a tárgyalások, azonban azt lehet tudni, hogy a létesítmény 50 embernek adna munkát és jelentősen megkönnyebbítené a gyors segítségnyújtást. (sajtóközlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS