2020. aug. 8. szombatLászló
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megnyitották munkaerőpiacukat a spanyolok, a görögök és a dánok a romániaiaknak

2009. január 03. 12:11, utolsó frissítés: 12:11

Az új esztendő beköszöntével három régi uniós tagállam, Görögország, Spanyolország és Dánia is megnyitotta munkaerőpiacát Románia és Bulgária előtt – jelentette pénteken az euobserver.com internetes hírportál.

Görögország iránt a bolgár, Spanyolország iránt inkább a román munkavállalók körében mutatkozik jelentősebb érdeklődés a statisztikai adatok szerint.

Románia és Bulgária tekintetében a régebbi tagországok többsége átmenetileg fenntartotta a munkavállalás engedélyhez kötött rendszerét, szemben a munkaerő szabad áramlásának általános uniós elvével. Most, két év elteltével újra áttekintették a helyzetet, és Athén, Madrid, valamint Koppenhága a korlátozás feloldása mellett döntött.

Az új keletű gazdasági nehézségekre hivatkozva ugyanakkor Nagy-Britannia, Írország, Németország, Ausztria, Luxemburg, Hollandia és Belgium hivatalosan bejelentette a korlátozás három évvel történő meghosszabbítását.

A 2004-ben taggá vált országok tekintetében is fennáll egyelőre munkavállalási korlátozás, de az ő esetükben a régi tagországoknak már csak jóval szűkebb köre részéről. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS