2020. november 29. vasárnapTaksony
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Beiktatták Codrin Munteanut, az új Kovászna megyei prefektust

2009. február 03. 12:18, utolsó frissítés: 12:18

Stancu Radu belügyminisztériumi államtitkár jelenlétében hétfőn délben letette az esküt Kovászna megye új kormánymegbízottja, Codrin Munteanu, aki György Ervint váltja a prefektusi hivatal élén.


A beiktatáson jelen voltak a kormánypártok megyei szervezeteinek vezetői is, akik hangsúlyozták, hogy a prefektuscserének politikai okai vannak.

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke felszólalásában elmondta, bízik abban, hogy az új kormánymegbízottal könnyű lesz majd együttműködni, azonban azt is hangsúlyozta, hogy a megye lakosságának 75 százaléka a magyar nemzetiségű, éppen ezért a magyar közösség elvárja a kormánytól, hogy tartsa az etnikai arányokat szem előtt az alprefektusok, valamint más intézményvezetők kinevezése esetében.

„A prefektusi hivatal vezetőségében 1989 óta mindig volt legalább egy magyar nemzetiségű tisztségviselő. Ezt az elkövetkezőkben is biztosítani kell” – mondta Tamás Sándor. A megyei önkormányzat elnöke egy megyezászlót, a Barangolások Háromszéken kiadvány román változatát valamint egy Törley pezsgőt ajándékozta Codrin Munteanunak, kiemelve, hogy a ceremónia előkészítői a megyeháza gyűlésterméből levették a kormány által jóváhagyott megyelobogót. „Ez a zászló a megye lobogója és megkérem, hogy helyezzék vissza a gyűlésterembe” – zárta le a beszédét Tamás Sándor. (sajtóközlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS