2022. január 17. hétfőAntal, Antónia
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Visszavonta a légügy Sólyom leszállási engedélyét

2009. március 13. 13:51, utolsó frissítés: 13:54

A magyar államfő vasárnap helyett szombat délután utazik Székelyföldre, mert a gépe nem landolhat Marosvásárhelyen. Bukarestből azt üzenték: nem alkalmas a látogatás, egységre van szükség.


Sólyom László magyar köztársasági elnök vasárnap helyett szombat délután látogat Székelyföldre, mert a román légügyi hatóságok az általuk korábban kiadott marosvásárhelyi leszállási engedélyt időközben visszavonták, közölte a Magyar Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH).

Sólyom László eredeti programja szerint vasárnap, a hivatalos állami ünnepségek után utazott volna Erdélybe.

A KEH közleménye szerint az államfő, egyetértésben a magyar kormányzattal, meggyőződéssel vallja, hogy a szomszédos országok vezetőinek kölcsönös utazásai hozzájárulnak a bizalom erősödéséhez és az előítéletek lebontásához, ezért ezt a gyakorlatot folytatni kívánja.

Kumin Ferenc, a KEH kommunikációs főosztályvezetője az Index kérdésére elmondta, Sólyom László autóval utazik Erdélybe szombaton.

A román hatóságok azt üzenték Sólyom Lászlónak, hogy nem lenne alkalmas látogatása ebben az időszakban, tekintettel arra, hogy szerintük a magyar köztársasági elnöknek szándékában állt a területi autonómia támogatása. (mti/index)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS