2021. január 27. szerdaAngelika
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Elfogadták a költségvetés-kiigazításra vonatkozó rendeletet

2009. április 28. 16:26, utolsó frissítés: 16:26

181 szavazattal jóváhagyták a parlament mai együttes ülésén a költségvetés kiigazítására vonatkozó sürgősségi kormányrendeletet, miután a liberálisok és a szövetségiek által támogatott 51 módosító javaslatot mind a költségvetési bizottságok, mind pedig a parlament együttes ülése elutasította. Az RMDSZ és a PNL a kiigazítás ellen szavazott.


Máté András RMDSZ-es képviselő parlamenti felszólalásában az átalányadó bevezetésének veszélyeire hívta fel a figyelmet és ennek törlését kérte. A képviselő a parlamenti vitán elmondta, hogy a jelenlegi gazdasági válság kontextusában egy ilyen adózási rendszer elsősorban a kisvállalkozásokat fogja fenyegetni.

„Rövid időn belül nagyon sok kisvállalkozás kénytelen lesz felfüggeszteni a tevékenységét, és ennek nyomán munkanélkülivé válók segélyének kifizetése ugyancsak az állami költségvetést fogja terheli” – fejtette ki Máté András.

A képviselő nehezményezte, hogy a költségvetési kiigazítás megszünteti bizonyos járművek és az üzemanyag esetében az ÁFA leírhatóságát. Máté szerint ez az intézkedés is a lakosságot fogja terhelni. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS