2024. február 27. keddÁkos, Bátor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Elutasították a képviselők a GYES összegének a korlátozását

2009. május 13. 16:11, utolsó frissítés: 16:14

Elutasították a képviselők a GYES összegének a korlátozásáról szóló kormányrendeletet. A kormány 4000 lejnyire, vagyis három átlagbérnek megfelelő összegre korlátozta volna a gyermeknevelési szabadságon levő szülő bérarányos segélyezését.


Tehát a kormányrendelet elutasításával a fizetésének 85 százalékát kérő, magas jövedelemmel rendelkező szülő juttatását nem korlátozzák. A rendelettel a kormány költségvetési kiadásainak csökkentését szerette volna elérni a Boc-kabinet.

Ugyanannak a rendeletnek értelmében a kormány arra kötelezte volna az állami alkalmazottakat, hogy repülőutak esetén kizárólag a gazdaságos osztályon utazzanak, célba érve pedig csupán a közszállítási eszközöket használják.

A rendelet elutasítása miatt érvényben marad az a Tăriceanu-kormány által kidolgozott válságkezelő terv, amely többek között elrendeli a nyugdíjpontnak a 763 lejre való fejlesztését, a szociális biztosítás 2 százalékos csökkentését, és ezer euró nyújtását azoknak a vállakozóknak, akik munkanélkülieket alkalmaznak. (realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS