2021. december 5. vasárnapVilma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Nagyszebeni cég restaurálja a Mátyás-szoborcsoportot

2009. május 26. 13:45, utolsó frissítés: 18:15

A nagyszebeni Concefa KFT nyerte meg a kolozsvári Mátyás király szoborcsoport restaurálására kiírt versenytárgyalást. A kolozsvári polgármesteri hivatal sajtóközleménye szerint a nagyszebeni vállalat kínálatában először 1,6 millió lej szerepelt, azonban tegnap Sorin Apostu polgármester azt jelentette be, hogy a cég végül 900 ezer lejért vállalta el a munkát, amelyet 12 hónap alatt le is bonyolít.


Az öt pályázó között levő Concefa mellett a Sinecon KFT és a Part of Art 12 hónap alatt 2,4 millió lejért végezte volna el a felújítási munkálatokat, a Hőtechnikai Kalória KFT ugyancsak 2,4 millió lejért és 12 hónapig dolgozott volna.

A jelentkezők között szerepelt a szatmárnémeti Euras KFT is, aki a Szatmár megyei Múzeummal közösen 2,7 millió lejért, 10 hónap alatt végzett volna a restaurálással. A Reneszánsz Kőfaragó ZRT ugyan hét hónap alatt készült volna el a felújítással, azonban 2,5 millió lejt kért volna.

A munkálatok költségeinek felét álló magyar kormány megbízottai felülvigyázták a versenytárgyalás lebonyolítását. (ziua de cluj)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS