2022. január 17. hétfőAntal, Antónia
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Sertésinfluenza-gyanús egy pár Temesváron és egy nő Bukarestben

2009. május 27. 10:26, utolsó frissítés: 12:44

Sertésinfluenza gyanújával utaltak be a temesvári Victor Babeş kórházba egy román nemzetiségű 19 éves nőt és a 22 éves spanyol nemzetiségű férjét kis idővel azután, hogy az egyébként Spanyolországban élő házaspár belépett az országba.


„A betegeket a kórház egy elkülönített részlegére utaltuk be, a laboratóriumi vizsgálatokat Bukarestben végzik, az eredményekre ma számíthatunk” – jelentette be Dorin Vancea, a fertőző betegségeket gyógyító kórház igazgatója.


Update: Ion Bazac egészségügyi tárcavezető egy másik esetről tájékoztatta a közvéleményt:

99 százalékos az esélye annak, hogy egy, az Egyesült Államokból Bukarestbe látogató nő sertésinfluenzával fertőzött – jelentette ki ma Ion Bazac egészségügyi miniszter. A Cantacuzino intézet laboratóriuma megerősítette az A típusu vírus (H1N1) jelenlétét, azonban a nemzetközi procedúra azt írja elő, hogy a végső ellenőrzést Londonban kell elvégeztetni.

A fertőzés-gyanús nő 30 éves, New Yorkban lakik és május 23-án érkezett Bukarestbe. Az általános egészségügyi állapota jó. A miniszter még elmondta, a járványriasztó rendszer beindult, így jelenleg folyik azoknak a személyeknek az azonosítása, akik fizikai kapcsolatba léptek a nővel. Reményeit fejezte ki, hogy a fertőzés kezelése sikeres lesz.

„A Matei Balş intézet rendelkezik a megfelelő gyógyszerekkel. Jelenleg nem szükséges más intézkedéseket hozni” - hangsúlyozta a tárcavezető. A nő három családtagja – két gyereke és édesapja – megfigyelés alatt ugyancsak a Matei Balş intézetben tartózkodik. (realitatea/hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS