2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Csángó értelmiségi felhívás az MCSMSZ megismételt közgyűlése előtt

2009. június 10. 11:21, utolsó frissítés: 11:21

A Moldvai Csángómagyarok Szövetsége bejelentette, június 14-én 10 órától közgyűlést tart Bákóban, a Vasile Alecsandri Városi Kultúrház nagytermében. A napirend ismertetése, elfogadása, és az ülésvezető kinevezése után általános beszámoló következik az utolsó közgyűlés (2008. november) óta eltelt időszakban történtekről, ezután pénzügyi beszámoló és annak elfogadása, általános tisztújítás és alapszabályzat-módosítási javaslatok előterjesztése szerepel a napirenden.

Huszonhét csángó értelmiségi a közgyűlés előtt felhívást tett közzé, melyben az április 26-ára “gondatlanul megszervezett”, sikertelen közgyűléssel kapcsolatos kiadások elszámolásának közzétételét követelik. “Az elnökség kudarcot vallott, a veszteségek azonban minden csángót érintenek” – írják.

Felhívják az elnökséget, hogy “gondoskodjanak minden MCSMSZ-tag értesítéséről a megismételt tisztújító közgyűlés időpontját és helyét illetően, tájékoztassák a szervezet tagjait a tervezett napirendi pontokhoz kapcsolódó tervezetekről, amik elengedhetetlenek felelős döntések meghozatalához, és biztosítsák minden hozzászólónak a lehetőséget ahhoz, hogy álláspontját méltósággal kifejthesse: gondoskodjanak a megfelelő technikai feltételekről.”

Mint az MCSMSZ honlapján közölt elnökségi közleményből kiderül, az április 26-i közgyűlést azért halasztották el, mert a tagok nem várt létszámban jelentek meg, “amely megoldhatatlan lebonyolítási gondokat eredményezett”, és ez “működésképtelenné tette a közgyűlést”. (hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS