2020. október 25. vasárnapBlanka, Bianka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hargita megye: a tej-kifli programról tájékoztatták a gazdákat

2009. július 03. 15:39, utolsó frissítés: 15:39

Helyi termelők bevonásával bonyolítaná a Hargita megyei tanács a tej-kifli programot az iskolákban. Az elképzelés népszerűsítése érdekében pénteken találkozott Borboly Csaba megyei tanácselnök és Márton István, a vidékfejlesztési igazgatóság osztályvezetője Csíkkozmás és Csíkmadaras polgármesterével, illetve a helyi gazdákkal, és tejfeldolgozó vállalkozókkal. A megyei tanács részéről érkező elképzelést a helyi önkormányzatok valósítanák meg és bonyolítanák le.

„Azzal, hogy a helyi termelőktől szerzik be a tejet és a kiflit, a polgármesteri hivatalok nem csupán a gazdákat támogatják, hanem a minőségi problémák is megoldódnak. A terv kivitelezését sajnálatos módon a megyei pénzügy és az állat-egészségügyi igazgatóság próbálja akadályozni, arra hivatkozva, hogy ennek nincs meg a törvényes kerete, ami téves állítás” – közölte Borboly Csaba.

Márton István, a vidékfejlesztési igazgatóság osztályvezetője elmondta, a tervezett program több mint négyezer iskolást érintene a megyében. Ezelőtt csupán a nagy cégek tudták lebonyolítani a tej és kifli programot, a megyei tanács azonban azt szeretné, hogy a helyi termelők jussanak előnyös helyzetbe.

A találkozónak az is célja volt, hogy az érintettek megtudják, ki mit szeretne vállalni ebből a programból. A polgármesteri hivatalok dolga lesz árajánlatokat tenni a helyi termelőknek és szerződést kötni velük. Bár néhány cég próbálja a prefektusi hivatalon keresztül megakadályozni a kormánypénz kiutalását, a találkozón részt vevők remélik, hogy ez nem sikerül. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS