2022. január 17. hétfőAntal, Antónia
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Bakival indította a kampányát a székelyudvarhelyi RMDSZ

2009. szeptember 15. 15:53, utolsó frissítés: 16:00

Óriási bakival rajtolt a székelyudvarhelyi RMDSZ városi tanács-választási kampánya: egy másodkézből származó információ alapján ugyanis elhíresztelték, hogy a város egyik legfontosabb munkaadó vállalata bezár. A Norada készruhagyár valóban munkaszünetet tart, szó sincs csődről: a vállalat a termelési szezonok közötti átállás miatt szakítja meg a tevékenységét.


Mihály János, a gyár vezérigazgatója a Hargita Népének elmondta, nemhogy bezárni készülnek, hanem a terjeszkedést fontolgatják. Nem bocsátanak el munkaerőt, ellenkezőleg: újabb dolgozókat szándékoznak alkalmazni, mert már így is csak túlórák bevezetésével képesek honorálni az elvállat megrendeléseket, néhányat vissza is kellett utasítaniuk.

"Jövő héttől több, mint ezer ember munkahelye szűnik meg, ugyanis holnap reggeltől nem üzemel a Norada Rt. - áll a székelyudvarhelyi RMDSZ szerkesztőségünknek is eljuttatott, vasárnapi sajtóközleményben, amelyben kiemelik, hogy a gyár bezárása a válság első konkrét jele a városban, illetve, hogy a sokakat érintő probléma mellett az RMDSZ nem megy el közömbösen. A közlemény arról is tájékoztat, hogy az RMDSZ a vállalat előtt hétfőn (tegnap, szerk. megj.) tart sajtótájékoztatót.

Mivel időközben kiderült, hogy az információ téves, az udvarhelyi RMDSZ egy újabb közleménnyel jelentkezett. Ezúttal arról írnak, hogy az elmúlt év sok vállalkozót és munkavállalót nehéz helyzet elé állított. Majd bejelenti, hogy a Norada Rt. 10 napos technikai munkaszünetet jelentett.

„Célunk meghúzni a vészharangot! Azt szeretnénk, hogy egyetlen székelyudvarhelyi vállalkozó és egyetlen munkavállaló se kényszerüljön egy hasonló helyzetet elviselni” - áll a közleményben.

A Hargita Népe úgy tudja, a közleményt aláíró Sebestyén Kinga médiafelelős a városi szervezet elnökétől, Bíró Enikőtől kapta a bezárásról szóló információt, aki egy munkástól értesült az eseményről.

A bakiról szóló hírre nem késett az udvarhelyi RMDSZ reakciója: mai közleményükbe kifejtik, a tegnapi sajtótájékoztatót a Norada cég vezetősége kérésére megtett pontosításokat figyelembe véve tartották meg.

Ugyanakkor elutasították azt, hogy politikai ellenfeleik - egy "félreérthető sajtó-összehívó"-t felhasználva - lejárató kampányt indítottak ellenük. Szerintük nem méltányos az sem, hogy szenzációként és bosszúállásként kezeljék a dolgot anélkül, hogy a tényleges hír tartalmát figyelembe vették volna. (hargita népe, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS