2024. február 27. keddÁkos, Bátor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kerékpárutak létrehozását javasolják Kézdivásárhelyen

2009. szeptember 18. 13:09, utolsó frissítés: 13:09

Kerékpárutak létesítésére tettek javaslatot kézdivásárhelyi civil szervezetek; a Zöld Nap és a Havas egyesületek által szervezett megbeszélésen mintegy harmincan jelentek meg csütörtök délután. Míg Sepsiszentgyörgyön 5 km, Csíkszeredában 4 km, Székelyudvarhelyen 5 km bicikliút van, Kézdivásárhelyen jelenleg nincs kijelölt kerékpárút.


Az elképzelések szerint a Csernátoni úton végig az első körforgalomig, a Gábor Áron tértől a Molnár Józsiás parkig, a Bem József utcában, valamint az 1989 December 1. sugárúton a kovásznai kivezető útig lehetne kerékpárutakat létrehozni.

Az eredetileg javasolt útvonalak mellé a résztvevők további ötleteket fűztek: a katolikus temető mellett is könnyű lenne bicikliutat kialakítani, viszont fontos lenne a város öt középiskoláját és általános iskoláit kerékpárúttal összekötni, hogy a gyerekek biztonságosan közlekedhessenek.

A javaslatokat összesítik, majd petíció formájában aláíratják a résztvevőkkel. A petíciót benyújtják az elöljáróknak, és október elsején Rácz Károly polgármester, Szarvadi József alpolgármester és a tanácsosok jelenlétében tárgyalnak a javaslatok megvalósíthatóságáról. (hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS