2022. január 17. hétfőAntal, Antónia
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Székelyudvarhely: 9-9-1-re módosult a mandátumok aránya

2009. szeptember 28. 10:32, utolsó frissítés: 11:01

Bár az este még mindenki úgy számolta, hogy Székelyudvarhelyen a városi tanács mandátumeloszlása nem módosul az előrehozott választások eredményeképp, mára már biztosnak látszik, hogy az RMDSZ és az MPP 9-9 mandátumot nyertek, a Zöld Párt pedig 1 képviselőt küldhet a városi tanácsba (a korábbi mandátumeloszlás 9-8-2 volt).


Minden, általunk megszólaltatott politikus a 9-8-2 arányról nyilatkozott. A városi választási központ váratlan eredményéről Szász Jenő értesítette a Transindexet éjszaka 1 óra körül; kisvártatva két SMS-t is kaptunk, melyben Szász az köszönetet mond a székelyudvarhelyieknek az MPP megerősödéséért.

Bár a városi választási bizottság nyilvános telefonszámain senki nem jelentkezik, az egyenlő mandátumszámról szóló értesülést megerősítette Bunta Levente székelyudvarhelyi polgármester. Elmondta, ez azt jelenti, hogy politikai szempontból majdnem hasonló körülmények között kell dolgozni, mint a tanács feloszlatása előtt.

Bunta szerint annak ellenére, hogy az RMDSZ tanácsosi listája több szavazatot kapott, a matematika úgy hozta, hogy nem lehet RMDSZ-győzelemről beszélni. Bebetonozott helyzet van Udvarhelyen – így az RMDSZ-es polgármester, majd arról beszélt, hog a város érdekében meg kell próbálni együttműködni.

Szász Jenő, az MPP listavezetője jelenleg nem elérhető; amint nyilatkozik, visszatérünk a témára. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS