2020. október 27. keddSzabina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Már december közepén be kell iratkozni az érettségire

2009. október 27. 14:23, utolsó frissítés: 14:23

Már idén, decemberben be kell iratkozniuk az értettségi vizsgára a végzős diákoknak, mivel a szóbeli vizsgákat az év folyamán kell letenniük.

Cristian Alexandrescu tanfelügyelő elmondta, a korábban sikertelenül érettségizők, immár iskolába nem járók miatt fontos jól megszervezni az informáló kampányt.

A jövő évi érettségire december 14. és 18. között kell beiratkozni.

Egyébként Emil Boc ideiglenes oktatási miniszter október 6-án tette közzé az érettségi lebonyolításának programját, miután módosította az Ecaterina Andronescu korábbi oktatási miniszter által összeállított programtervet.

Eszerint a román nyelv és irodalom szóbeli vizsgát február 15. és 17. között fogják megtartani. Rögtön ezután, 17. és 19. között az anyanyelvi szóbeli vizsgát szervezik meg. Április 19. és 29. között a végzős diákok számítógépkezelési készségeit értékelik ki. Május 31. és június 4. közé az idegen nyelvvizsgát ütemezték.

Október 30-ig az oktatásügyi minisztérium honlapján ízelítőt tüntetnek fel a vizsgatételekről és a pontozási módszertant is közzéteszik.

Az első, román nyelv és irodalom írásbeli vizsgát június 28-ra időzítették. 29-én anyanyelvből, 30-án a szaknak megfelelő, kötelező tantárgyból, július 2-án pedig a választott tantárgyból tartják meg az írásbeli vizsgát.

Július 4-én teszik közzé az eredményeket, július 6-án és 7-én nyújthatók be az óvások, majd július 8-án végleges eredményeket hirdetnek. (ştiri românia)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS