2020. október 27. keddSzabina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Péter Tünde: az érettségit a Boc-kabinet által kidolgozott verzió szerint bonyolítják le

2009. november 19. 11:58, utolsó frissítés: 12:11

Az oktatási reformtörvény alkotmányellenessé nyilvánítása nem érinti az érettségi vizsgákat, azokat a Boc-kabinet által leegyszerűsített formában bonyolítják le – mondta el kérdésünkre Péter Tünde, Kolozs megyei tanfelügyelő-helyettes. Kifejtette, az érettségi vizsgákat külön rendeletben módosították. Még elmondta, a szóbeli vizsgák kompetencia-felmérő jellegűek, tehát a még fel nem vett 12 osztályos tananyagból nem vizsgáztatják a diákokat.

Az ellenzék által megfogalmazott kifogásoknak helyet adva tegnap nyilvánította alkotmányellenesnek a Boc-kabinet által felelősségvállalással elfogadott oktatási reformtörvényt az Alkotmánybíróság.

A Boc-kabinet által átszervezett érettségi szóbeli vizsgái a román nyelv és irodalom szóbeli vizsgával, február 15. és 17. között kezdődnek. Rögtön ezután, 17. és 19. között az anyanyelvi szóbeli vizsgát szervezik meg. Április 19. és 29. között a végzős diákok számítógépkezelési készségeit értékelik ki. Május 31. és június 4. közé az idegen nyelvvizsgát ütemezték.

Az első, román nyelv és irodalom írásbeli vizsgát június 28-ra időzítették. 29-én anyanyelvből, 30-án a szaknak megfelelő, kötelező tantárgyból, július 2-án pedig a választott tantárgyból tartják meg az írásbeli vizsgát.

Július 4-én teszik közzé az eredményeket, július 6-án és 7-én nyújthatók be az óvások, majd július 8-án végleges eredményeket hirdetnek. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS