2022. január 17. hétfőAntal, Antónia
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Geonă: én nyertem!

2009. december 06. 21:35, utolsó frissítés: 21:35

Közösen nyertünk! Ez egy szép éjszaka a román demokrácia számára! - nyilatkozta Mircea Geoană, a PSD elnökjelöltje közvetlenül urnazárás után. A PSD elnöke, akit a 4 exit-poll közül 3 nyertesnek hozott ki, megkösöznte azoknak, akik bíztak benne, a párttagoknak, csapatának, a PC-nek, és nem utolsósorban Crin Antonescunak. Ugyanakkor megköszönte az RMDSZ, a PNTCD és a nemzeti kisebbségek támogatását is.


Győzelmünk a normalitás, a jóérzés győzelme, hétfőtől egységről, a munkahelyek megmentésének igényéről, a válságból való kilábalásról besézlhetünk - fogalmazott.

Geoană megköszönte az orsázgot 5 évig vezető Băsescunak is, azt üzenve neki, hogy tisztelettel fogja kezelni, mint egy volt elnököt. Megerősítette, hogy az országot egy erős többségre támaszkodó Johannis-kormány fogja vezetni.

Mától minden román elnöke vagyok, azoké is, akik rám szavaztak, és azoké is, akik nem, egyforma tisztelettel kezelem őket - mondta.

Lezárunk 20 évnyi poszt-kommunista történelmet, ma véget vetünk az átmenetnek - fogalmazott Geoana, aki ígéretet tett, hogy holnaptól visszatérnek a munkához. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS